Nieuws

Nieuws Website mei 2022

Nieuws Website mei 2022

Door allerlei omstandigheden is het de afgelopen tijd niet gelukt om de Website naar behoren bij te houden.

Door corona hebben we ook niet veel activiteiten kunnen houden. Op het moment van schrijven lijkt het wat beter te worden en is er goede hoop dat we weer op de Kletsen elkaar kunnen ontmoeten.

We hebben ook een nieuwe locatie gevonden, niet zo centraal gelegen als de Huiskamer aan de Markt, maar wel alle woensdag- en donderdagavonden beschikbaar vanaf 7 uur.

We kunnen onze Kletsen nu houden in het Wijkgebouw ’n Oaln Diek’, ’t Diekhuus, P.C. Boutensstraat 1, 7442 ZL Nijverdal (https://www.google.com/maps/search/P.C.+Boutensstraat+1,+7442+ZL+Nijverdal?entry=gmail&source=g).

Vanaf de Bergleidingweg afslag Potgieterstraat richting het zuiden, meteen links op de hoek van de Potgieterstraat en de P.C. Boutensstraat staat het Wijkgebouw.

We hebben de volgende data voor 2022 vastgelegd:

Donderdag    19 mei 2022

Woensdag    15 juni 2022

Woensdag    14 september 2022

Donderdag    13 oktober 2022

Woensdag    16 november 2022

Donderdag    8 december 2022

Voor alle bijeenkomsten geldt: Inloop vanaf half acht, om acht uur begin van het officiële gedeelte, einde om half tien.

Read More

Kletsen

Kletsen

10 maal per jaar houden we een bijeenkomst voor onze leden, de zogenaamde Kletsen, in het Wijkgebouw ’n Oaln Diek’, ’t Diekhuus, P.C. Boutensstraat 1, 7442 ZL Nijverdal (https://www.google.com/maps/search/P.C.+Boutensstraat+1,+7442+ZL+Nijverdal?entry=gmail&source=g).

Vanaf de Bergleidingweg afslag Potgieterstraat richting het zuiden, meteen links op de hoek van de Potgieterstraat en de P.C. Boutensstraat staat het Wijkgebouw.

Voor vervoer kunnen leden het Weefgetouw raadplegen om te kijken welk lid vervoer aanbiedt.

We hebben de volgende data vastgelegd:

Donderdag    19 mei 2022

Woensdag    15 juni 2022

Woensdag    14 september 2022

Donderdag    13 oktober 2022

Woensdag    16 november 2022

Donderdag    8 december 2022

Voor alle bijeenkomsten geldt: Inloop vanaf half acht, om acht uur begin van het officiële gedeelte, einde om half tien.

Read More

Avontuur rond een eenvoudige fietsreparatie

Afbeelding3

Avontuur rond een eenvoudige fietsreparatie

Al een paar jaar kon mijn reservefiets niet gebruikt worden vanwege enkele mankementen. Onze fietsexpert Piet wist er wel raad mee. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag kwam hij voorrijden met zijn supermooie cabrio!

De banden van de fiets oppompen was geen probleem, het achterlicht deed het ook, maar het voorlicht niet. Gelukkig had ik, dacht ik, opgeladen batterijen in voorraad, maar helaas, die deden het niet meer.

Geen probleem: ga maar mee naar mijn huis, daar heb ik wel een oplossing! Ik voelde me net de koningin in de cabrio, nooit eerder meegemaakt!

Uiteindelijk heeft Piet nieuwe ‘gewone’ batterijen in de lamp gedaan, met succes. De oplaadbare batterijen stopte ik in mijn jaszak om thuis weer op te laden. Hij nam me mee voor een fantastisch ritje in de omgeving, wat een bijzondere ervaring!

Thuisgekomen de lamp weer op de fiets gezet en klaar was kees (of Piet!?)

Bij het boodschappen doen begon het opeens heel erg te piepen toen ik winkels binnenging! Oorzaak: de batterijen die nog in mijn jaszak zaten. Ik mocht ze wel aan het personeel geven, maar dat wilde ik niet. Ze konden immers opgeladen worden! Uiteindelijk is dat toch niet gelukt en heb ik de batterijen aan Piet gegeven die er wel iets mee kon.

Dit avontuur was mij wel heel veel wevertjes waard!

Rikie

Read More

Begin van het Jubileumjaar met etentje bij Jannie in de tuin

Afbeelding2

Begin van het Jubileumjaar met etentje bij Jannie in de tuin

Na bijna een jaar konden we zaterdag 10 juli weer een bijeenkomst houden met al onze leden. Het was een bijzondere Klets: een etentje als begin van ons Jubileumjaar (25 jaar, 16 november 1996 – november 2021) in de tuin van Jannie. We waren met 20 leden, een heel mooie opkomst.

Een goede kennis van Jannie had voor de gelegenheid een heel fraaie tafel voor ons gemaakt, zie foto. Uiteindelijk stond de tafel vol met heerlijk eten en drinken: soep, pasta, salades en als toetje heerlijk ijs, alles verzorgd door leden.

Het was geweldig om weer met zoveel leden samen te zijn. Onder het genot van overheerlijk eten en drinken werden er heel veel geanimeerde gesprekken gevoerd. Heel fijn om na zo’n lange tijd weer bij elkaar te zijn en ervaringen uit te kunnen wisselen. Het weer werkte ook bijna helemaal mee, op een klein buitje na.

We kunnen terugzien op een bijzondere start van ons Jubileumjaar.

Read More

Duurzaamheidsmarkt 30 oktober 2021

Afbeelding1

Duurzaamheidsmarkt 30 oktober 2021

Met veel kunst- en vliegwerk hebben we een kraam kunnen inrichten op de Duurzaamheidsmarkt op 30 oktober in het centrum van Nijverdal.

Twee jaar geleden stonden we ook op de - nogal natte - Duurzaamheidsmarkt waar toen veel geïnteresseerden waren en het in elk geval één nieuw lid opleverde.

Door allerlei omstandigheden hoorden we pas op 27 oktober dat er weer een Duurzaamheidsmarkt gehouden zou worden. Dat werd dus improviseren en proberen leden bereid te krijgen om te helpen. En dat is min of meer gelukt. De kraam was niet perfect, maar we stonden er met bereidwillige leden!

Helaas werkte het weer opnieuw niet mee: veel regen en harde wind waardoor folders en affiches geregeld wegwaaiden en veel informatie kletsnat werd!

Opnieuw waren er van de bezoekers velen geïnteresseerd in ons mooie systeem.

Op het moment van schrijven hebben zich nog geen nieuwe leden gemeld maar we hebben LETS wel weer onder de aandacht kunnen brengen van de inwoners van de gemeente Hellendoorn.

Read More

2020

In 2020 hebben we helaas maar drie keer een ledenbijeenkomst, de zogeheten Klets, kunnen houden.
Op 4 januari hadden we onze Nieuwjaarsklets, waar heel veel enthousiaste leden aanwezig waren en op 12 februari hielden we een ‘gewone’ Klets.
Onze jaarlijkse Ledenvergadering zou op 19 maart plaatsvinden, maar toen kwam corona roet in het eten gooien.

We misten onze maandelijkse bijeenkomsten heel erg en konden tijdenlang ook geen klussen voor elkaar doen. Gelukkig was het wel mogelijk om via telefoon en e-mail contact met elkaar te houden. Ook ons jaarlijkse uitje kon niet doorgaan. Aan het begin van de zomer werden er weer heel voorzichtig klussen opgepakt, altijd met inachtneming van alle coronamaatregelen.

Eind juni kwam de Kerngroep voor het eerst weer bij elkaar, in de tuin bij Jannie. Het was fijn elkaar weer in de ogen te kunnen kijken! We besloten de uitgestelde Ledenvergadering, zo mogelijk, in september te houden. Voor een bestuurswisseling hadden we de toestemming van de leden nodig.

Gelukkig konden we op 10 september terecht in De Huiskamer, die groot genoeg was voor de 20 aanwezige leden. Meer dan twee derde van de leden stemde in met de bestuurswisseling.

In oktober zouden we weer een Klets houden in de Huiskamer maar die moest helaas op het laatste moment afgezegd worden. Het ziet ernaar uit dat er dit jaar geen Kletsen meer komen. Wel kunnen we, als we de regels goed in achtnemen, klussen voor elkaar blijven doen.

We hopen met ons allen dat 2021 nieuwe mogelijkheden voor ons heeft!

Read More
Nieuwe statuten voor LETS

Nieuwe statuten voor LETS

Op vrijdag 12 oktober 2018 was het eindelijk zover! Op die dag konden voorzitter Heileen en secretaris Rikie de nieuwe statuten ondertekenen bij het notariskantoor Oude Engberink in Nijverdal (www.notariskantooroudeengberink.nl).

De statutenwijziging was noodzakelijk vanwege de naamsverandering van WTS in LETS. Bij de Kamer van Koophandel stonden we ingeschreven als Wevers Transactie Systeem (WTS) en dat moest natuurlijk officieel veranderd worden in Lokaal Economisch Transactie Systeem (LETS).

We hadden hiervoor prijsopgave bij verschillende notariskantoren opgevraagd. Notariskantoor Oude Engberink was ons, vooral door de doelstelling van LETS, zeer ter wille en berekende ons alleen de kostprijs van de statutenwijziging, waarvoor we hen zeer erkentelijk zijn.

Voor het wijzigen van statuten komt er nog heel wat kijken! De voorgestelde wijzigingen moeten minstens twee weken van te voren naar alle leden verzonden worden en de statuten zelf moeten tijdens die twee weken ter inzage beschikbaar zijn voor alle leden. Tenminste twee derde van de leden moet aanwezig zijn of zich officieel laten vertegenwoordigen op de Ledenvergadering en instemmen met de wijzigingen. Op de Ledenvergadering van 6 september waren 19 leden aanwezig en 3 hadden een volmacht gegeven. Een mooi resultaat: 22 van de 27 leden stemden officieel in met de nieuwe statuten!

Gelukkig is dit alles naar wens verlopen en konden de nieuwe statuten getekend worden. Onze dank gaat uit naar de medewerkers van Notariskantoor Oude Engberink die ons zo voortreffelijk geholpen hebben bij het realiseren van de nieuwe statuten.

Read More

Succesverhaaltjes

Succes 1

Onlangs heeft mijn persoonlijke ramenwasster, Mientje geheten, mijn ramen weer gewassen, niet omdat ze zo vreselijk smerig waren, maar gewoon omdat dat nu eenmaal geregeld gedaan moet worden.

Toen ik nakeek wanneer ze voor het laatst geweest was om de ramen te doen, bleek dat meer dan een jaar geleden geweest te zijn! Er is echt niemand anders intussen bezig geweest, in kabouters geloof ik ook niet! Dus wil je ook heel lang door schone ramen kunnen kijken, vraag dan ook Mientje! Aan de andere kant sneu voor haar dat ik haar niet vaker nodig heb!!

Succes 2

De afgelopen maanden heb ik nogal eens een beroep gedaan op mijn privé-naaister, Marietje geheten, als ik weer een nieuwe broek gekocht had die korter gemaakt moest worden. Marietje kort ze niet alleen in, maar haar nazorg is ook voortreffelijk! Nieuwe broeken hebben bij mij de slechte eigenschap dat ze rond de taille te wijd zijn en dan kan het gebeuren dat zo’n nieuwe broek binnen de kortste keren halverwege m’n kont hangt! Marietje heeft wel een oplossing! Ook voor het probleem als het elastiek te ‘slok’ is (dialectsprekers weten meteen wat ik bedoel en de anderen snappen ook wel dat ie dan te wijd is!) heeft zij een oplossing! Er zijn trouwens nog meer leden die die kwaliteiten hebben.

Succes 3

Ai, mijn sleutel is in het slot van de achterdeur van mijn garage afgebroken. Maandenlang steek ik mijn kop in het zand en met kunst en vliegwerk lukt het me om mijn tuingereedschap te bereiken. Uiteindelijk de Handyman van LETS gevraagd om mij te helpen de deur te openen en de cilinder van het slot te vervangen. Voor mij een onmogelijke klus, voor hem? Een uitdaging! Op ingenieuze wijze verwijdert hij de afgebroken sleutel en dan is het vervangen van de cilinder nog een peulenschil. Weer een klus geklaard, en zéker wevertjes waard!

Read More
Cultuurmarkt

Cultuurmarkt

Zaterdagmiddag 9 juni hebben we met LETS weer behoorlijk aan de weg kunnen timmeren op de Sport- en Cultuurmarkt in het centrum van Nijverdal. De weersomstandigheden waren perfect (soms zelfs te warm!) en de sfeer was uitstekend!

Tijdens de gesprekken was meestal de eerste vraag: ‘Bestaat dat dan nog!?’. Inderdaad, we bestaan al meer dan 21 jaar! We konden dan ook vol trots naar onze kraam wijzen waar actieve leden alle nodige informatie konden geven. We kregen heel veel positieve reacties, helaas soms van mensen die niet in de gemeente Hellendoorn woonachtig zijn, maar wel geïnteresseerd raakten en in hun eigen woonplaats zouden uitzoeken of daar ook een LETS-groep actief is. ‘Toch wel een heel goed systeem’, was de meest gehoorde reactie!

We denken dat we enkele mensen zo enthousiast gemaakt hebben dat ze zich als lid gaan aanmelden.

Mocht u nu ook, tijdens het lezen van dit nieuws, geïnteresseerd zijn, meldt u zich dan aan via het genoemde e-mailadres of telefoonnummer.

Read More