Handelingen 2018

Handelingen 2018

Hoe is er gehandeld in 2018?

Elk jaar wordt er voor de Ledenvergadering een overzicht gemaakt van het aantal verschillende handelingen van het jaar ervoor. In 2018 werden er in totaal 180 handelingen verricht.

Het blijkt elk jaar weer dat het grootste aantal handelingen voor het systeem wordt gedaan. Leden kunnen op allerlei manieren wevertjes verdienen door iets te doen voor het systeem. Dat varieert van het bezorgen van post, stukjes schrijven voor het Weefgetouw, bestuurlijke taken tot het bakken van cake voor de Klets. In totaal waren dat 75 handelingen in 2018.

Met 23 handelingen is de meest gevraagde categorie ‘klussen in en om het huis’, gevolgd door ‘naai- en verstelwerk’ met 16 handelingen en ‘gebruiksgoederen’ met 13 handelingen.’

Ook klussen als ‘huishoudelijk werk’ en ‘tuinonderhoud’ (allebei12) werden veel verricht.

Overige categorieën zijn ‘computerhulp’ (4), ‘fietsreparatie’ (3), ‘persoonlijke verzorging’ (3), ‘presentatie Klets’ (1), ‘autoreparatie’ (2), ‘uitlenen materiaal’ (3) en ‘organiseren van activiteiten’ (6).

Het lid dat de meeste handelingen verrichtte deed dat bijna tweemaal per maand, namelijk 21 keer en degene die de meeste handelingen vroeg deed dat precies tweemaal per maand, namelijk 24 keer.

Bij elke handeling zijn er twee winnaars: degene die iets laat doen en degene die iets voor een ander doet. Elke klus geklaard is wevertjes waard!

Share post