Handelingen 2019

Handelingen 2019

Hoe is er gehandeld in 2019?

Elk jaar wordt er voor de Ledenvergadering een overzicht gemaakt van het aantal verschillende handelingen van het jaar ervoor.

Het blijkt elk jaar weer dat het grootste aantal handelingen voor het systeem wordt gedaan. Leden kunnen op allerlei manieren wevertjes verdienen door iets te doen voor het systeem. Dat varieert van het bezorgen van post, stukjes schrijven voor het Weefgetouw, bestuurlijke taken tot het bakken van cakes voor de Klets. In totaal waren dat 98 handelingen in 2019.

De echte winnaar is echter ‘Klussen in en om het huis’ met 29 handelingen, gevolgd door ‘Persoonlijke dienstverlening’ met 17 handelingen en daarachter 16 handelingen voor ‘Vervoer’. Ook was er veel vraag naar ‘Naai - en verstelwerk’ en ‘Tuinonderhoud’.

Overige categorieën zijn Computerhulp, Gebruiksgoederen, Fietsreparatie, Huishoudelijk werk, Presentatie op een Klets, Formulieren invullen en Les.

Het lid dat de meeste handelingen verrichtte deed dat meer dan twee keer per maand, namelijk 25 en degene die de meeste handelingen vroeg deed dat 15 keer.

Bij elke handeling zijn er twee winnaars: degene die iets laat doen en degene die iets voor een ander doet. Elke klus geklaard is wevertjes waard!

Share post