Succesverhaaltjes

Succesverhaaltjes

Succes 1

Onlangs heeft mijn persoonlijke ramenwasster, Mientje geheten, mijn ramen weer gewassen, niet omdat ze zo vreselijk smerig waren, maar gewoon omdat dat nu eenmaal geregeld gedaan moet worden.

Toen ik nakeek wanneer ze voor het laatst geweest was om de ramen te doen, bleek dat meer dan een jaar geleden geweest te zijn! Er is echt niemand anders intussen bezig geweest, in kabouters geloof ik ook niet! Dus wil je ook heel lang door schone ramen kunnen kijken, vraag dan ook Mientje! Aan de andere kant sneu voor haar dat ik haar niet vaker nodig heb!!

Succes 2

De afgelopen maanden heb ik nogal eens een beroep gedaan op mijn privé-naaister, Marietje geheten, als ik weer een nieuwe broek gekocht had die korter gemaakt moest worden. Marietje kort ze niet alleen in, maar haar nazorg is ook voortreffelijk! Nieuwe broeken hebben bij mij de slechte eigenschap dat ze rond de taille te wijd zijn en dan kan het gebeuren dat zo’n nieuwe broek binnen de kortste keren halverwege m’n kont hangt! Marietje heeft wel een oplossing! Ook voor het probleem als het elastiek te ‘slok’ is (dialectsprekers weten meteen wat ik bedoel en de anderen snappen ook wel dat ie dan te wijd is!) heeft zij een oplossing! Er zijn trouwens nog meer leden die die kwaliteiten hebben.

Succes 3

Ai, mijn sleutel is in het slot van de achterdeur van mijn garage afgebroken. Maandenlang steek ik mijn kop in het zand en met kunst en vliegwerk lukt het me om mijn tuingereedschap te bereiken. Uiteindelijk de Handyman van LETS gevraagd om mij te helpen de deur te openen en de cilinder van het slot te vervangen. Voor mij een onmogelijke klus, voor hem? Een uitdaging! Op ingenieuze wijze verwijdert hij de afgebroken sleutel en dan is het vervangen van de cilinder nog een peulenschil. Weer een klus geklaard, en zéker wevertjes waard!

Share post