Nieuwjaarsrede 2020

Nieuwjaarsrede 2020

Nieuwjaarsrede 2020…

“Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, dan veranderen de dingen waarnaar je kijkt.”

We hebben een uniek jaar achter de rug! We mochten 10 nieuwe leden begroeten! Is dat eerder voorgekomen in deze eeuw, in 20 jaar tijds? Ik vermoed het niet. Wat een kànsen liggen er met zoveel aanwas, maar ook… verantwoordelijkheden.

Ons systeem, onze vereniging, onze  club bestaat en valt bij onze activiteit. Als we niet in beweging komen naar elkaar toe, is het lucht en leegte. Het gaat om de handel en de inzet van capaciteiten, maar evengoed om het sociale aspect. Want wie zich welkom weet en erbij betrokken wordt, kan zich thuis voelen. En wie zich thuis voelt, durft te vragen of zich aan te bieden.

We willen een thuis zijn voor elkaar, een plek waar we voor elkaar klaar staan en soms ook onze eigen plannen aan de kant zetten omdat een ander ons nodig heeft.

We willen een sociaal netwerk zijn, waarin we elkaar ontmoeten. Op een Klets, bij de Ledenvergadering, bij het wandelen of fietsen, bij het gaan naar een film of theatervoorstelling, om zomaar bij een kopje koffie. Maar laten we ook de mensen die niet meer zo goed kunnen meekomen, vooral niet vergeten…

We willen onze vaardigheden en capaciteiten inzetten om er voor elkaar en anderen te zijn. En anderen? Jazeker. Want via de cadeaubonnen kunnen we nog steeds andere mensen voor onze handelsvereniging interesseren!

We willen welkom uitstralen, en bruisende activiteit. En daarvoor zijn we allemaal nodig. Steeds weer opnieuw. Dat we ruim meer dan 20 jaar bestaan en sommige leden er al vanaf het eerste uur meededen, maakt ons zéker niet ‘oud en belegen’.

“Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, dan veranderen de dingen waarnaar je kijkt.”

Kijkend naar onze vereniging denk ik dat dit maar al te waar is. Als we kritisch naar onze vereniging kijken, is er misschien van alles aan te merken en klopt dit niet, en dat niet. Maar als we kijken vanuit acceptatie van hoe ieder van ons is, met liefde en warmte, dan biedt dit niet alleen een andere kijk, maar geeft het ook leven!

Ik daag jullie allemaal uit om ook vandaag elkaar te ontmoeten en nieuwe handelsafspraken te maken. Wevers die al langer aan het ‘netwerk van draden’ weven en wie zich het laatste jaar aanmeldden: Johanna en Harry, Jenny en Vithleem, Nicolette en Evelien, Nicole en Josien, Marieke en de unieke combinatie…. Anita en Conan.

Wat ín je leeft, komt naar buiten! We mogen gelóven in LETS en in de toekomst van onze vereniging! Ik stel voor dat we daarop het glas heffen aan het begin van dit nieuwe jaar!

Heileen,

Voorzitter LETS