Avontuur rond een eenvoudige fietsreparatie

Avontuur rond een eenvoudige fietsreparatie

Afbeelding3

Avontuur rond een eenvoudige fietsreparatie

Al een paar jaar kon mijn reservefiets niet gebruikt worden vanwege enkele mankementen. Onze fietsexpert Piet wist er wel raad mee. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag kwam hij voorrijden met zijn supermooie cabrio!

De banden van de fiets oppompen was geen probleem, het achterlicht deed het ook, maar het voorlicht niet. Gelukkig had ik, dacht ik, opgeladen batterijen in voorraad, maar helaas, die deden het niet meer.

Geen probleem: ga maar mee naar mijn huis, daar heb ik wel een oplossing! Ik voelde me net de koningin in de cabrio, nooit eerder meegemaakt!

Uiteindelijk heeft Piet nieuwe ‘gewone’ batterijen in de lamp gedaan, met succes. De oplaadbare batterijen stopte ik in mijn jaszak om thuis weer op te laden. Hij nam me mee voor een fantastisch ritje in de omgeving, wat een bijzondere ervaring!

Thuisgekomen de lamp weer op de fiets gezet en klaar was kees (of Piet!?)

Bij het boodschappen doen begon het opeens heel erg te piepen toen ik winkels binnenging! Oorzaak: de batterijen die nog in mijn jaszak zaten. Ik mocht ze wel aan het personeel geven, maar dat wilde ik niet. Ze konden immers opgeladen worden! Uiteindelijk is dat toch niet gelukt en heb ik de batterijen aan Piet gegeven die er wel iets mee kon.

Dit avontuur was mij wel heel veel wevertjes waard!

Rikie

Share post